Backpacking: Yeni Nesil Keşif Yolculuğu

15-06-2022 16:34
Backpacking: Yeni Nesil Keşif Yolculuğu

Backpacking Ne Demek?

Uzak menzillere doğru çıkılan ve sadece tek bir sırt çantasıyla tamamlanan gezilere Backpacking adı veriliyor. Özellikle son dönem oldukça önem kazanan, sırt çantasıyla çıkılan tatil anlamına gelen Backpacking Holiday tanımı, kısa dönemli kamp gezilerinden uzun vadeli yurt dışı gezilerine kadar uzanan geniş bir skalaya yayılabiliyor. Backpacker olmanız için gezi içerisinde en az bir gece konaklama yapmanız ve geziniz boyunca sadece tek bir sırt çantasıyla yolculuk yapıyor olmanız şart. Backpackingte, yanınıza sadece hayati eşyalarınızı alarak, maksimum enerjiyle ve en hafif halinizle yolculuğunuzu daha keyifli hale getirmeniz amaçlanıyor.

Backpacking Rota Seçimi

Eskiden daha ekonomik, daha marjinal ve daha maceralı bir yolculuk şeklini tanımlayan ve bir yaşam tarzını simgeleyen Backpacking faaliyetleri, günümüzde sırt çantalı gezginlerin ya da çeşitli vloggerların gerçekleştirdiği özel bir turizm akımı olma yolunda ilerliyor. Farklı coğrafyaları keşfetmek için daha uzun menzillere adım atan backpackerların, genellikle farklı kültürler ve insanlar tanımak için yurt dışına doğru uzandığını gözlemliyoruz. Daha ekonomik bir gezi benimseyen backpackerlar, genellikle gidecekleri yerdeki en ucuz konaklama yerlerini ve hostel çeşitlerini tercih ediyor. Bir kısmı ise internetin nimetlerinden faydalanarak couchsurfing şirketlerinden misafir ağırlamak isteyen aileleri ve evleri bulabiliyor. Bu açıdan ele alındığında backpacking yapmak için rotaların çok çeşitli olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Siz de kendi ülkenizde şehir şehir gezebileceğiniz tarihi bir backpacking turu yapabileceğiniz gibi birçok Avrupa ülkesini içeren kapsamlı bir tur planlayabilirsiniz.

Backpacking İçin Malzemeler

Backpacking planlarınızda konaklama için özel bir yer ile anlaşmadıysanız çeşitli mola duraklarında kamp yaparak turunuza devam edebilirsiniz. Kamp hizmeti veren işletmeler haricinde kendi belirlediğiniz bir alanda konaklama planı yapacaksanız sırt çantanıza atmanız gereken eşyaları mutlaka önceden planlamanızı öneriyoruz. Tek bir sırt çantasıyla maceraya atılacağınız için yük yapacak ekstra eşyalardan ve gereksiz detaylardan uzak durmalısınız. Backpacking faaliyetleriniz için en önemli detay ise işlevsel bir sırt çantası edinmek. Gezmeyi en pratik hale getiren, çok gözlü ve nispeten hafif olan bir sırt çantası işinizi fazlasıyla görecektir. Genellikle sırt çantalı gezginlerin en çok rağbet ettiği The North Face Sırt Çantası çeşitlerini Fantomspor.com adresimizden online inceleyebilirsiniz. Sırt çantanızı edindikten sonra çantanıza koymanız gereken temel eşyaları sizinle aşağıda paylaşıyor olacağız.

Kamp Yapma Araçları

Konaklamanızı en pratik hale getirecek hafif ve işlevsel kamp araçları seçmelisiniz. Çadır, mat ve uyku tulumu konusunda mevsime uygun, pratik şekilde hazırlanabilen ürünler seçmeniz oldukça önemli. Çadır ve şişme matlar için çeşitli tamir araçlarını da sırt çantanızda bulundurmaya çalışın. Kampınızı daha güvenli hale getirecek sinyal lambası, pusula, matara, powerbank, harita, düdük, ateş yakma araçları gibi ekipmanları da sırt çantanıza eklemeyi unutmayın.

İlk Yardım Ürünleri

Böcek sokmalarında kullanabileceğiniz tıbbi spreyler, olabilecek yaralanmalarda kullanabileceğiniz antiseptik sıvılar ve kullandığınız ilaçlar acil durumlarda kullanacağınız ilkyardım ürünlerindendir. Dilerseniz çantanıza temel kişisel bakımınızı yapmak için ıslak mendil, kâğıt sabun gibi dezenfeksiyon ürünlerini de ekleyebilirsiniz. Doğada tehlike arz eden kolonya, losyon ya da parfüm gibi alkol içerikli sıvıları asla yanınıza almayın. Sağlık ürünleri gibi hızlıca ulaşmanız gereken eşyaları sırt çantanızda ulaşabileceğiniz en kolay yerlere koymanız da çok önemli.

Outdoor Kıyafetler

Eğer kamp yapmayı düşünen bir backpacker iseniz zorlu iklim şartlarını elimine eden outdoor kıyafetleri giymeli, olası hava faaliyetlerine uygun giysileri çantanıza koymalısınız. Taşıması çok hafif olan rüzgarlıkları ve yağmur fırtınaları için özel üretilmiş su geçirmez softshell ceketleri yanınıza alabilirsiniz. Bu konuda The North Face ürün gamında ihtiyacınıza en uygun seçenekleri bulabilirsiniz. Mevsimlerin olumsuz koşullarında sıkı bir vücut koruması sunan FutureLight™ teknolojili montlar ile dünyanın en gelişmiş su geçirmezliğini deneyimleme şansı yakalayabilirsiniz. Ayrıca daha soğuk iklimler için kusursuz ısı yalıtımına imza atan ThermoBall™ montları tercih etmeniz de söz konusu. Farklı sıcaklıklara sahip rotaları ziyaret ederken yağmura, kara ve rüzgâra karşı tam koruma sağlayan The North Face imzalı 3in1 Triclimate mont seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Her koşulda kusursuz adımlar atmanızı sağlayan ve maksimum enerji dönüşümü vadeden The North Face Vectiv serisi ayakkabılar da sizin için iyi bir outdoor ekipmanı olmaya aday.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.