Agro Turizm Ne Demektir?

23-03-2023 12:30
Agro Turizm Ne Demektir?

Agro (Çiftlik ve Tarım) Turizmi Nedir?

Agro Turizm, kırsal alanlarda ve tarım arazilerinde turizm faaliyetlerinin yapıldığı bir turizm çeşididir. Bu çeşitteki turizm aktiviteleri, tarihi mirası ve doğal hayatı koruyarak, bölgesel kalkınmayı destekleyerek ve küçük yerlerde yaşayan yerel halkın hayat standartlarını yükseltmek yani bir nevi turizm ve tarım sektörü arasında bir köprü vazifesi görmek amacıyla çalışmalar yürütür.

Agro Turizm etkinlikleri, kırsal alanlarda bulunan kâgir evleri, bağ evlerini, çiftlikleri, kırsal temalı konaklama merkezlerini, organik tarım yapılan yapıları, şarap tadımı yapılan bağları, hayvancılıkla uğraşan işletmeleri, organik tarım alanlarını, hayvancılık işletmelerini, bisiklet turlarını, doğa ile ilgili aktiviteleri, sporları, atlı gezileri ya da doğal ürünlerle yemek yapılan organizasyonları ele alır. Agro Turizm faaliyetleri ayrıca bölgeye gelen yerli ya da yabancı turistleri doğal hayatla tanıştırma, tarihi mirası keşfetme, yerel gelenekleri ve kültürü tanıma fırsatı sunar. Bölgeye gelen turistler yerel halk ile kaynaşarak onlarla etkileşimde bulunma şansı da bulmaktadır.

Agro Turizm Şartları Nelerdir?

Agro turizm de katılımcıların özellikle kırsal alanlarda hayvancılık, tarım, balıkçılık ve benzeri aktiviteler gerçekleştirilmesi baz alınır. Agro-turistler bu şekilde doğal yaşamı deneyimlerek gezilerini gerçekleştirmiş olur. Agro turizm yapmak isteyen ve kalkınma planı yapan yerel işletmeler, katılımcıların doğal yaşamla kucaklaşmasını en sağlıklı ve en verimli hale getirmek için bazı şartlara uymak zorundadır. Şartları şöyle ele alabiliriz:

 

* Agro Turizm faaliyetlerinin alanları doğal güzellikleri korunmuş, çevre dostu özellikte olmalıdır.

* Yerel işletme, turistlerin sağlığını gözetmeli ve gerekli tüm hijyen kurallarını sağlamalıdır.

* Turistlerin konaklaması için gerekli yeme içme faaliyetleri titizlikle ele alaınmalı, gerektiği yerde turistlerin dinlenmesi için onlara dinlenme ve eğlence ortamları sunulmalıdır.

* Agro turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için katılımcılara kırsal yaşamı tanıtmak için tarım, hayvancılık, balıkçılık ile ilgili gerekli olanaklar ve ekipmanlar sunulmalıdır.

* Katılımcıların güvenliği adına tüm gerekli tedbirler alınmış olmalıdır.

* Doğal alanları koruma adına katılımcılara gereken eğitimler verilmeli, herkesin doğaya uyumlu aktiviteler yapmasına yardımcı olunmalıdır.

* İşletmeler gerektiği noktalarda yerel halktan yardım alarak onların desteği ile turistlere gelenekleri ve kültürü anlatmalıdır.

* En önemli şartlardan biri ise belirli yönetmelikler çevresinde agro turizm faaliyetlerini yerine getirebilmektir. İşletmeler, kanunlara ve sağlık kurallarına uygun şekilde hareket etmek zorundadır.

Agro Turizm Örnekleri

Agro Turizm Aktiviteleri içinde birçok faaliyet ve konaklama seçeneği bulunmaktadır. Örneğin çiftliklerde konaklama imkânı sunan bazı işletmeler, katılımcılar için doğal bir çiftlik hayatı sunar. Buralarda hayvancılık, besleme, süt işleme ya da organik tarım gibi faaliyetler bulunmaktadır. Asma bahçeleri ya da turistik bağ evi konaklama yerleri turistlerin bağcılık faaliyetlerine katılmasını, şarap yapımını gözlemlemesini ve şarap tadımı yapmasını sağlar. Konaklamalı balıkçılık faaliyetlerinde ise genellikle nehir ya da göl kenarındaki işletmeler devreye girer. Katılımcılar, balık tutmanın inceliklerini öğrenebilir ve balık tutma etkinliklerinde yer alır. Organik tarımla ilgilenen işletmeler ise turistler için organik tarım ürünlerinin yetiştirildiği bahçelerde eğitim ve eğlenme imkânı sunar. Bazen yaban hayatını tanıtma misyonu da üstlenen agro turizm işletmeleri katılımcılara doğal hayatı koruma kurallarını öğretir. Turistler yaban hayatını deneyimleme şansı da bulmaktadır.

Tüm bu turistik faaliyetler içerisinde yer almak için çeşitli etkinlik ajandalarını takip edebilirsiniz. Bu turizm faaliyetlerinizde iklime ayak uyduran, sizleri üşütmeyen ya da terletmeyen giyim ürünlerine dikkat etmeniz önerilir. Doğayla ilgili yapılacak olan tüm aktivitelerde her bir doğa olayını karşılayan kumaş teknolojilerine dikkat etmelisiniz. The North Face koleksiyonunda bulunan ve tüm gezilerinizi karşılayan uygun dış giyim ürünlerini, vectiv ayakkabıları ve Triclimate montları deneyimlemek için Fantom Spor adresini şimdi ziyaret edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.