Bisiklet Sporuna Nasıl Başlanır?

22-11-2022 11:58
Bisiklet Sporuna Nasıl Başlanır?

Bisiklet Sürmeye Yeni Başlayanlara Tavsiyeler

Bisiklet Sporu, bisiklet aracını ileri doğru itmeyi sağlayan enerjiyi vücutta üreterek bu enerjiyi pedallar yardımıyla bisiklete aktarma temeline dayanır. Bu sporda vücudumuz adeta bisikletin motoru gibi görev yapar. Diğer sporların aksine bisiklet sporunda çeşitli ağırlıkların kaldırılmasına, darbe kuvvetlerinin kullanılmasına ihtiyaç duyulmaz. Bisiklet sporu zemine, mekâna ve farklı kurallara göre farklı çeşitlere ayrılır. Bisiklet sporları, dağ bisikleti, yol bisikleti, triatlon bisikleti, kros bisikleti ve özel pist bisikleti olarak kategorilerde değerlendirilir.

Eğer rekabetçi bir bisiklet sporu hedeflemiyorsanız eğimli ve zorlu pistleri baz alan Bisiklet Sürüşlerinden uzak durmalısınız. Çünkü çok fazla detaya sahip olan rekabetçi bisiklet turları, sadece belirli araziler için üretilmiş profesyonel bisiklet çeşitlerinin ve uygun araç gereçlerin kullanılmasını baz almaktadır. Öncelikle vücudunuzda bisiklet sürmeyi engellemeyecek kas ya da kemik rahatsızlığınızın olmadığına emin olarak işe koyulmalısınız. Daha sonra kullanım amacınıza uygun olan, boy ve kilo parametrelerinizi karşılayan bisiklet seçimini yapmalısınız. Gücünüzü en optimum derecede kullanmanızı sağlayan sele yüksekliğinin ve açısının ayarı için bir uzmandan yardım almaya da ihtiyacınız olabilir. Yine, gidona eğilirken gövde açınızın da kritik değerleri aşmaması oldukça önemlidir.

Bisiklet Nasıl Sürülür?

Bisiklet sporunda antrenman mesafesi, bisiklet yüksekliği, sele genişliği, sele eğimi, gidon genişliği, gidon mesafesi, bisikletin aerodinamik yapısı, sürücünün temas ettiği noktalar doğru ve kuralına uygun olarak seçilir. Bu detaylardan sonra sürüşle ilgili diğer temel anekdotlardan bahsedebiliriz. Eğer uzun süreli bir sürüş planlıyorsanız pelvis kaslarınızı yormamak ve uyuşuklukları önlemek için pedli uygun alt giyim ürünlerini giymelisiniz. Hatta, kask ve dizlik gibi yardımcı ekipmanlara da sürüşünüzde mutlaka yer vermelisiniz. Trafikte bisiklet sürecekseniz gerekli tüm toplum kurallarına uymaya özen göstermelisiniz. Kırmızı ışıkta geçmemeli, bisikletinizi yayalara ayrılmış olan pistlerde ya da kaldırımlarda sürmemelisiniz. Karanlık havada bisiklet sürme ihtimalinize karşı bisiklet lambası bulundurmak da olmazsa olmaz kurallardan.

Maksimum bir bisiklet sürüş deneyimi için mümkünse nabız ve gidilen mesafeyi ölçebilen akıllı bir cihaz edinmeli, ya da bisiklet ile ilgili uygun bir aplikasyon kullanmalısınız. Bu sayede katettiğiniz mesafeyi, aldığınız yolu ve çeşitli parametleri kayıt altına alarak spordan alacağınız verimi maksimuma taşıyabilirsiniz. Yolda karşılaşacağınız olumsuzlukları önlemek adına iyi bir yer pompası kullanabilir, pratik tamirat gereçleri için bisikletinizde acil durum çantası bulundurabilirsiniz. Yayaların, özellikle de çocukların yoğun olduğu yerlerde de bisiklet sürmekten kaçınmanızı öneririz. Her ne kadar kurallara uyan iyi bir sürücü olsanız da elini uzatan, kuralsız biçimde bisikletin önüne atlayan bilinçsiz yayalar tarafından sürüş kaliteniz oldukça düşecektir. Burada, istenmeyen riskli kazalardan bile bahsedilebilir.

Bisiklet Sürmek Kilo Verdirir mi?

Diğer sporlara oranla daha kolay ve eğlenceli görünen bisiklet sporu, giderek durgunlaşan şehir insanının da 1 numaralı kilo verme aracıdır. Hem ulaşımı daha pratik hale getirme hem de spor yapma amacıyla başvurulan bisikletler özellikle kalori yakmaya yardımcı olması bakımından tercih edilir. Doğru sürüş teknikleriyle kontrollü bir şekilde gerçekleştirdiğiniz bu özel spor sayesinde kalori yakarak yağ yakımını hızlandırabilir, çalıştırılan kaslar sayesinde vücudunuzda bölgesel incelmeler gözlemleyebilirsiniz.

Bisiklet Sporu için Fantom Spor’a Uğrayın!

İdeal bir outdoor sporu haline gelen bisiklet sporunda iklimsel koşullara uygun kıyafetleri giymek de oldukça önemli. Bunun için vücut sıcaklığınızı koruyan, ısıyı hapseden ve teri hızlıca vücut dışına ulaştıran özel üretim ürünleri tercih etmelisiniz. Bu noktada yeni nesil kumaş teknolojilerini barındıran The North Face ürünleri sizin için biçilmiş kaftan. Dilerseniz The North Face ürün teknolojilerine değindiğimiz tüm yazılar için Fantom Spor Blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.