Ekoturizm Ne Demek?

01-03-2023 14:23
Ekoturizm Ne Demek?

Ekoturizm Nedir?

Ekoturizm, özellikle de son dönemde hayatımıza giren bir kelime türü. Bu kavrama göre amaç doğal güzellikteki yerlere seyahat organize etme ve bunu yaparken de çevreye zarar vermeyecek şekilde yapılmasıdır. Bununla birlikte bu konseptte en önemli ilkelerden biri de yerel halka yardım etmek ve buna göre hizmet etmektir. Ekoturizm sayesinde hem doğal güzelleri görebilir hem de çevreye hiçbir zarar vermeden seyahat etmenin keyfini çıkartırsınız. Bu kavrama göre en önemli şeylerden biri de bitki yaşamı, hayvan yaşamı ve kültürel miraslarını korumak ve bu alanlara odaklanmaktır. Diğer yandan aynı şekilde ekoturizm ile çevre ile de birlikte hareket eder ve yerel halktan pek çok şeyi öğrenme imkanınız olur. Bu sayede hem seyahat etmiş hem de eğitici bir şekilde gezilen yerden ayrılabilirsiniz. Ekoturizm kavramına göre birçok terimde onunla birlikte hayatımıza girdi. Bunlardan biri de ekoturizm alanları olmaktadır. Ekoturizmalanları, ekoturizm yapabileceğiniz alanlara verilen isimdir. Yayla turizm, botanik turizm gibi örnekleri sizlere verebiliriz.

Ekoturizmin Amaçları Nelerdir?

Ekoturizm kavramı oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. Yine aynı şekilde amaçları da bir o kadar faydalıdır. Buna göre ilk amacı tabi ki de kültürel mirası korumak ve bunu yaparken çevreye saygı göstermektir. Özellikle de son dönemde turizm sektöründeki tahribat ve yıkım kültürel alanlarının mahvolmasına hatta yok olmasına neden olmuştur. Ekoturizm sayesinde bu problem sonlanmış ve farklı bir deneyim türü de haline gelmiştir. Buradan da anlaşılacağı gibi ekoturizm aslında sorumlu olan bir turizm çeşididir. Çevreciler ve doğal dünyayı korumak isteyen kişiler ya da kurumlar için oldukça saygın bir turizm çeşididir. Ekoturizmin bir diğer temel amacı ise, doğal güzelliklerin bulunduğu yerlerde insan varlığıyla bağlantılı olabilecek olumsuz sonuçları en aza indirerek gelecek nesillerin de bu güzelliklerden yararlanabilmesidir.

Ekoturizmin Faaliyetleri Nelerdir?

Ekoturizm Faaliyetleridediğimiz zaman akla birçok unsur gelmektedir. Çünkü bu terim sanıldığından daha fazla aktiviteyi bünyesinde barındırır. Özellikle de macera tutkunları için ekoturizm oldukça popülerdir. Gerek akarsu gerekse doğa yürüyüşleri gibi etkinlikler ekoturizm faaliyetleri arasına girer. Yine aynı şekilde küçük gruplar halinde yapılan bisiklet turları, botanik bahçe incelemeleri, dağ turları ve tırmanışları, safari gibi faaliyetlerde yine aynı şekilde ekoturizm faaliyetlerinden birkaçıdır.

Ekoturizm Çeşitleri

Ekoturizm hakkında birçok faaliyetin bulunduğundan söz ettik. Tabi bunları yaparken en önemli kavramlardan biri de "Ekoturizm Alanları” oluyor. Çünkü ekoturizmin gerçekleşmesi için bu alanlara ihtiyaç var. Ülkemiz bu konuda birçok ekoturizm alanına sahip. Bu yüzden de ekoturizm konusunda öncü olabilecek bir konumda. Gerek doğa yürüyüş alanları gerekse tarihi kültürel miraslarımız çok fazla. Bu yüzden de ekoturizmin ülkemizde gelişmiş düzeyde olması oldukça mümkün.

Tabii bu turizm akımlarını gerçekleştirirken gerekli aksesuarları, kişisel eşyaları ve gerekli kıyafetleri yanımıza almamızda yarar var. Özellikle katmanlı giyime önem verilmesi ve vücut ısı yalıtım konusunun alanında uzman markalara bırakılması gerek... Bu tarz geziler için akla ilk gelen marka ise The North Face markası oluyor. Farklı teknolojileriyle öne çıkan ve ısı yalıtımı konusunda oldukça başarılı olan bu özel markaya Fantomspor.com ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.