Trekking ve Hiking Arasındaki Farklar Nelerdir?

18-05-2022 11:37
Trekking ve Hiking Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hiking Yapmak Ne Demek?

Doğadaki gezilerimizde amaç bol bol oksijen almak ve ruhumuza bir pozitif enerji banyosu yaptırmak olsa da bazı geziler kendi içinde daha fazla detay taşır. Jogging, backpacking, hiking, trekking gibi isimler alan bu doğa gezileri, taşınan malzemelerden yürünen yollara, hedeflenen menzilden kat edilen mesafelere kadar birçok konuda değişkenlik gösterir. Fantom Spor olarak daha çok doğa yürüyüşlerini ele almak istediğimiz için jogging konusuna ve uzak menzilli bir keşif yolculuğu olan packpackinge şimdilik girmiyoruz. Burada sizin için hiking ve trekking gezileri hakkında bilgi veriyor olacağız.

Bir gün boyunca şehirden ve betonarme olan her şeyden uzaklaşarak doğa yürüyüşü yapmaya kabaca Hiking denir. Dostlarla ve aileyle yapılacak ideal bir doğa aktivitesi olan hiking, doğa içerisinde gezi için özel hazırlanmış parkurlarda, patikalarda, orman içinde ya da sahil boyunca olan yürüyüşleri ele alır. Bazen özel bir rehber eşliğinde yapılan bu geziler, çeşitli kuruluşlar tarafından da organize edilebilir. Hiking gezileri sabit bir tempoda yürünmesi kaydıyla ve parkurların zorluk derecelerine göre 2 saatle 12 saat arasında değişebilmektedir.

Trekking Nedir?

Hiking gezilerinin yanı sıra doğa yürüyüşlerinde bir seçenek daha öne çıkar, o da Trekking gezileridir. Burada hemen şu soruyu sorabiliriz: "Hiking ile Trekking Arasındaki Fark Nedir?” Trekking gezilerinde biraz sonra değineceğimiz gibi hikingden farklı olarak konaklama durakları bulunur. Yani, Hiking gezileri gibi günü birlik yapılmaz ve birkaç gün sürebilir. Hiking yürüyüşlerinin aksine trekkingde yol, belirli bir plan ve parkur üzerinden seçilmez. Trekkingde daha engebeli, daha zorlu ve daha uzun bir rotadan bahsederiz. Yorucu olan bu gezi, sıkı bir planlamaya ihtiyaç duyar. Bu planlama içerisine özel ihtiyaçlar, barınma, beslenme, korunma, dinlenme konuları dahil olur. Konaklama başlı başına ayrı bir programlama gerektirmektedir. Çadır ve kamp araçlarının devreye girdiği bu planlamada dilerseniz konaklama durağı için kamp hizmeti sunan işletmeleri tercih edebilirsiniz.

Trekking için gerekli malzemeler nelerdir?

Keyifli ve emniyetli bir trekking yolculuğu için bir sırt çantası, çadır ve Trekking Ekipmanları edinmelisiniz. Doğada işinize yarayacak sinyal lambası, düdük, çakı, ilk yardım ürünleri, termos, çakmak gibi gerekli araç gereçleri sırt çantanızda mutlaka bulundurmalısınız. İklim koşullarını da mutlaka ele almanız gerekmekte. Vücut korumanızı başarıyla yerine getirecek Outdoor Kıyafetler giyinerek zorlu hava koşulları için gerekli tüm önlemleri almanız önerilmektedir. Outdoor bir giyim için kış aylarında termal giyim ürünleri tercih edilmeli, yaz ayları için nefes alabilen ve güneş ışığını yansıtan seçenekler kullanılmalıdır. Fantom Spor adresinde farklı teknolojilerle bezenmiş softshell montları, rüzgarlıkları, yalıtımlı ceketleri, tüm mevsimleri karşılayan 3in1 Triclimate montları ve parka seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Yüksek bir arge çabalarının ürünü olan bu giyim ürünleri ise uzman outdoor sporcularının da tercihi olan The North Face imzasını taşımakta.

Trekking Ayakkabısı Nedir?

Trekking gezilerinde, en büyük çabayı sarf eden ayakların konforu oldukça önemlidir. Bu nedenle ilk olarak geziniz için uygun bir outdoor ayakkabı seçtiğinize emin olmalısınız. Her adımınızda kusursuz enerji dönüşümleri sağlayan, ayak eklemini ve tabanını yormayan, en zorlu parkurlara bile dayanan, ani manevralarda sıkı bir pist tutuşu sergileyen ve su geçirmeyenTrekking Ayakkabısı seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bunun için farklı teknik detaylarla şekillenmiş The North Face Vectiv serisini Fantomspor.com adresinden online inceleyebilir online outdoor ayakkabı alışverişinizi kolayca yapabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.